Millefeuille van vitelottes

Rochehaut

Millefeuille van vitelottes

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 200 g aardappels, “paarse vitelotte”

  • een snuifje tijm

  • 1 courgette

  • enkele niet te rijpe tomaten

  • 1 brie “Biolé” (een Belgische biologische zachte kaas)

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Zout en vers gemalen peper


Bereiding:



  • Maak de aardappels schoon en snij ze in zeer dunne schijfjes met een mes of mandoline. Pas op: de sneden moeten een gelijkmatige dikte van 2 mm hebben. Was ze in warm water en droog met een theedoek af

  • Snijd de courgettes en tomaten in schijven van gelijke dikte. Snijd de plakjes kaas in rechthoekjes van ca 2x2 cm

  • Frituur de Vitelotte aardappeltjes, en vervolgens ook kort de courgettes en tomaten apart, in een frituurpan of in een bakpan met voldoende hete olijfolie. Dep daarna het vet eraf met keukenpapier en kruid met zout en peper

  • Maak voorzichtig laagjes millefeuille met steeds een sneetje aardappel, courgette, tomaat en kaas (licht opgewarmd in de oven)

  • Plaats een mespuntje tijm en een paar erwten over de voorbereiding en serveer lauw als hapje of in grotere hoeveelheid als voorgerecht


Eet smakelijk!