Quenelles van Charlotteaardappels met morieljes en een licht gebak

Rochehaut

Quenelles van Charlotteaardappels met morieljes en een licht gebakken foie gras

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 250 g geschilde en gestoomde Charlotte aardappels

  • 2 eetlepels fijn gesneden gezouten en gerookte spekblokjes

  • 100 gr sjalotten

  • 1 bos fijn gehakte verse kruiden

  • 100 gr notenkaas “Saint-Bernard de Neufchâteau”

  • 4 prachtige schnitzels ganzenlever om te bakken

  • 4 snuifjes zoutvlokken “fleur de sel”

  • 200 gr paddenstoelen, afhankelijk van het seizoen morieljes of in het voorjaar ridderzwam of weidekringzwam


Bereiding:



  • Schil de gestoomde aardappels en snij deze in kleine stukjes, stamp ze daarna met een vork

  • Kook de spekblokjes om ze te ontvetten, dep ze daarna met keukenpapier af en bak ze op een krachtig vuurtje aan in een bakpan

  • Giet ze nogmaals af, maar bewaar het vet om later de sjalotten en de gewassen bospaddenstoelen met een snuifje zout, peper en gehakte verse knoflook aan te bakken

  • Meng nu het geheel met de gestampte aardappels en de gehakte fijne kruiden. Voeg de zoutvlokken, een draai uit de pepermolen en de in stukjes gesneden notenkaas toe. Het is van belang dat de massa nog lauwwarm is als u de kaas toevoegt zodat deze kan smelten.

  • Bak op het laatste moment de ganzenlever met een beetje bospaddenstoelen

  • Vorm op het bord een quenelle met de aardappelmousse, leg daarnaast een snede ganzenlever met enkele bospaddenstoelen en strooi een beetje zoutvlokken voor het reliëf


Eet smakelijk!
Dit gerecht kun je als voorgerecht zien of met een gebakken eendenborstfiletje met roombotersaus, een flinke soeplepel Luikse appelstroop en een scheutje perenazijn!