Ravioli gevuld met corne de gatte aardappeltjes, morieljes en ganz

Rochehaut

Ravioli gevuld met corne de gatte aardappeltjes, morieljes en ganzenlever in een ossenstaart en groenten bouillon

Ingrediënten voor 4 personen:



  • Een vel raviolideeg, het liefs voorgesneden in rondjes of rechthoeken

  • 12 mooie morieljes

  • 8 plakken vette ganzenlever om te bakken

  • 4 flinke Corne de Gatte aardappels

  • 3 wortels

  • 10 bonen

  • 20 g doperwten

  • 2 sjalotten

  • 1 prei

  • 1 ossenstaart

  • 2 grote uien

  • Een stengel bleekselderij

  • Zout en peper


Bereiding:



  • Breng in een grote pan water de twee wortelen, de stengel bleekselderij, de 2 doormidden gesneden uien, de in tweeën gesplitste prei en de ossenstaart aan de kook

  • Laat dit 2 tot 3 uur lang licht sudderen zodat de smaak in de bouillon trekt

  • Was en schil de “Corne de Gatte”. Het is niet erg als er een oogje overblijft, deze aardappelsoort is moeilijk te schillen. Snijd daarna in blokjes van 5x5mm. Kook kort in gezouten water en laat daarna afkoelen

  • Snijd de morieljes fijn en laat ze in een bakpan met de aardappelblokjes kleuren

  • Neem nu de sneden ganzenlever, snijd ze in blokjes van 1x1cm en meng ze door de morieljes en aardappel. Voeg zout en peper toe plus een beetje van de groente uit de bouillon. Meng dit goed met een vork zodat er een plakkende pasta ontstaat

  • Leg de voorgevormde raviolideegjes op het werkblad met in het midden van ieder een kleine lepel van de ganzenlever - aardappel pasta. Bevochtig de rand van het deegje met water en leg een tweede deegje er op, druk licht aan met de vingers: het bevochtigen zorgt voor een makkelijkere hechting van de lagen deeg. Snijd het overtollige deeg voorzichtig af

  • Maak een groente brunoise (erg kleine blokjes) met de wortel, sperziebonen, sjalotten en doperwten. Haal de ossenstaart bouillon door een zeef en voeg de brunoise toe. Kook dit kort op

  • Bereid 4, 8 of 12 ravioli en kook deze gedurende 10 min in de bouillon. Kook ze net als spaghetti of tagliatelle en dien op met een beetje zout en krokante toast in een bodempje bouillon


Eet smakelijk!