Salade van Charlotte-aardappeltjes met zeevruchten

Rochehaut

Salade van Charlotte-aardappeltjes met zeevruchten

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 8 mooie charlotte-aardappelen

  • 1 mooie salade naar keuze

  • 12 gekookte garnalen

  • 12 gekookte mosselen

  • 12 Sint-jacobsnoten

  • Enkele calamarissen

  • 20 cl visbouillon

  • 100 g rauwe zalm (of gerookt) in carpaccio

  • 1 bosje Dille

  • boerderijboter

  • olijfolie

  • 1 gehakt sjalotje

  • sap van één groene citroen

  • 1 soeplepel mosterd

  • Bloemzout en peper uit de molen


Bereiding:



  • Was de sla en aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Pel de roze garnalen af en bewaar ze gekoeld

  • Maak een vinaigrette met olijfolie, groene citroen, de sjalot, 1 eetlepel mosterd, zout en peper. Meng krachtig

  • Snijd de calamaris in dunne reepjes, kook ze daarna 5 min in de visbouillon goed door

  • Bak de Sint-jakobsschelpen aan elke kant in een zeer hete pan met een klontje boerderij boter of olijfolie. Zorg om ze te kleuren ervoor dat het vet heet is voordat u de jacobs noten toevoegt

  • Stoom de Charlotte-aardappels gaar en bak ze daarna in een scheutje olijfolie

  • Meng voorzichtig alle ingrediënten en maak de salade met het vinaigrettesausje af

  • Strooi om het helemaal af te maken er wat zoutbloem overheen en verse peper direct uit de molen


Suggestie:


Als u niet van schelpdieren houd, kunt u het recept ook met spekblokjes bereiden. Kook deze dan eerst om het overtollige zout te verwijderen en bak ze in een grote bakpan!

Eet smakelijk!