Varkenskoteletje gebakken op lage temperatuur en Amandine Aardappe

Rochehaut

Varkenskoteletje gebakken op lage temperatuur en Amandine Aardappel « Terra Nostra”

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 mooie en dikke varkensribbetjes

  • 3 hele eieren

  • 20 cl kalfsjus of geconcentreerde runderbouillon

  • 1 teentje knoflook

  • Peper en zout

  • 200 g huisgemaakte aardappelpuree

  • Paneermeel gemaakt van broodkruimels, meel en geschaafde amandelen


Bereiding:



  • Verwarm de oven voor op 70°C

  • Bak in een bakpan de varkenskoteletjes aan beide kanten aan. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gehakte knoflook toe. Voeg een bodempje kalfsjus toe en dek af.

  • Plaats de bakpan in de oven op 62 °C en bak bij lage temperatuur minstens 1,5 uur. Op 62 °C zal het vlees roze en zacht blijven omdat de eiwitten bij deze temperatuur niet stollen

  • U kunt uw vlees dus 1,5 uur of meer bakken zonder enig risico

  • Zet in de tussentijd de frituurpan op 150 °C en maak met een pollepel 4 mooie ballen van geprakte aardappelen. Paneer deze op Engelse wijze: eerst door de bloem, daarna door de eieren, dan door de broodkruimels met amandelschilfertjes. Uw Amandine appelen zijn klaar!

  • Frituur de Amandine appelen net voor het opdienen zodat ze van buiten knapperig en van binnen warm zijn

  • Serveer naar smaak de varkenskoteletjes met een beetje braadsap. Haal dit door een zeef en meng het met een beetje zachte boter en fijne kruiden. Meng krachtig totdat het een mousse wordt

  • Zacht gekookte seizoensgroenten of sla met vinaigrette passen heel goed bij dit recept!


Eet smakelijk!