Forel gevangen in de Lesse of de Semois met Orvalbier

Sainte-Cécile

Forel gevangen in de Lesse of de Semois met Orvalbier

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 forellen

  • Anderhalve fles Orval

  • 1 takje tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • 3 eieren

  • 2 sjalotten

  • 1 takje dragon

  • ½ glas witte wijn

  • 150g boter

  • 1 el gehakte peterselie in paneermeel, bloem, olie, zout en peper


Bereiding:



  • Maak de forellen schoon en laat ze gedurende 2 uur marineren in een fles Orval met tijm en laurier

  • Droog ze af, wentel ze dan in de bloem en vervolgens in de eieren, opgeklopt met een beetje olie, zout en peper

  • Laat ze uitlekken en wentel ze in het paneermeel

  • Braad de vissen gedurende 5 minuten langs beide kanten in boter

  • Doe de gehakte sjalotten, de gehakte dragon, de witte wijn en de halve fles Orval in een kookpan. Laat het geheel inkoken

  • Haal de pan van het vuur en klop deze saus op met de boter en de gehakte peterselie

  • Dien op met in de schil gekookte en in boter gesauteerde aardappelen van Florenville (plates de Florenville)


Eet smakelijk!