Reebiefstuk met kersensaus

Tontelange

Reebiefstuk met kersensaus

Ingrediënten:



  • Een reebiefstuk van 250 g

  • Rode wijn

  • ½ fles Guignlet kersenjenever

  • Wildsaus

  • Kersen op blik

  • Kersen- of frambozengelei

  • Roomboter

  • Tijm en laurier

  • Peper en zout



Bereiding:


Begin met de saus



  • Breng een fles wijn (liefst een karaktervolle wijn uit Bourgondië) aan de kook en voeg de kersenjenever toe

  • Laat dit inkoken

  • Voeg de tijm, de laurier, zout en peper toe

  • Voeg een flinke lepel gelei toe en laat dit ca 15 minuten langzaam doorkoken


In de tussentijd:



  • Laat de boter in de pan smelten

  • Braad de reebiefstuk aan beide kanten flink aan

  • Kkruid met zout en peper

  • Minder het vuur om de biefstuk door te laten sudderen zodat hij van binnen nog roze is en haal dan uit de pan

  • Giet het vet af

  • Zet het vuur weer harder en voeg 3 grote lepels saus toe

  • Voeg nu de kersen toe (6 per persoon)

  • Kook de saus in en voeg de biefstuk weer toe

  • Verwarm het bord voor

  • Leg de biefstuk op het bord en warm een laatste keer de saus op totdat het kookt, voeg daarna een klontje boter toe en sla de saus krachtig op

  • Overgiet het vlees met een beetje saus en verdeel de kersen over het vlees


U kunt dit gerecht met een Gratin Dauphinois (aardappeltaart) aanvullen, huisgemaakte appelmoes en rode kool met appeltjes.


Eet smakelijk!