De Gaumse Vleespastei

Virton

De Gaumse Vleespastei

Ingrediënten marinade:



  • 1 kg varkensvlees

  • 3 koffielepels azijn

  • 1 koffielepel olie

  • 7 middelgrote sjalotten

  • 4 teentjes knoflook

  • 3 laurierbladeren

  • 2 takjes tijm

  • 1 grote bos peterselie

  • 1 glas witte wijn

  • Zout, peper


Ingrediënten pastei:



  • 500 g bloem

  • 2 eieren

  • 150 g vet (boter)

  • 1 koffielepel saindoux

  • 1 klein kopje melk

  • 60 g gist

  • 1 losgeklopt ei om de pastei te laten bruinen


Bereiding:



  • Snijd het vlees in kleine stukjes van 2 cm en laat de marinade het 2 dagen en 2 nachten in het vlees intrekken

  • Draai het vlees regelmatig in de marinade om

  • Bereid een gerezen deeg voor. Verdeel het in 2 delen

  • Leg een deel in een ingevette taartvorm

  • Leg het gemarineerde vlees erop. Bedek het vlees met de rest van het deeg

  • Doorprik het deeg in het midden

  • Smeer de bovenkant van de taart in met het losgelkopte ei

  • Bak 1u en 15 min in de oven op 160°C (thermostaat 4)


Eet smakelijk!