Laat u in de cafetaria van deze belangrijke plaats voor de Ardense identiteit inspireren door een mijnwerkersomelet in de pan, of de "Malette du Scailton", geserveerd op een bord van leisteen. Om ter plaatse te proeven of mee te nemen.
Combineer een bezoek aan de leisteenmijn met een streekmaaltijd, geserveerd over meerdere haltes, tijdens uw ondergrondse route. Een originele formule om u te verrassen! Geïnspireerd door de "culinaire wandelingen" die op vele plaatsen in de provincie worden georganiseerd, heeft « Au cœur de l’ardoise » een programma opgesteld van een culinaire wandeling onder de grond. Bij aankomst onder de grond zal de eerste halte snel volgen: een warm streekaperitief, waarna u op ontdekking gaat naar de geologie en de structuur van de mijn. Wat verder proeft u bij de tweede halte een heerlijke soep.... geserveerd met huisgemaakt brood!! U vervolgt uw route en leert vanalles over de technieken waarmee leisteen werd gewonnen, en de werkomstandigheden van de mijnwerkers. Aan het eind van de route wacht u in een speciaal ingerichte zaal een specialiteit van de streek ("les canadas aux rousses", dit aten de mijnwerkers op zondag, een gerecht van aardappels, uien en drie soorten gerookt vlees, vergezeld met een bier of een andere drank naar keuze). Komt u weer aan de oppervlakte dan wacht daar het dessert (appelgebak met koffie), en een "pousse-café" van het huis (het "café des scailtons", warme jenever vermengd met koffielikeur). Opmerking: de Smulmijn biedt voor mensen die moeilijk ter been zijn alleen de hoofdschotel in de grote zaal en de rest van het menu aan de oppervlakte. Wel moeten er trappen worden genomen. "De Smulmijn" (inclusief het bezoek van de twee nieuwe zalen) wordt aangeboden voor een "all in" prijs (audiogeleid ondergronds bezoek, 3-gangenmenu, aperitief, wijn, bier of frisdrank met de hoofdschotel, koffie en pousse-café van het huis).

opening

Alleen 's middags geopend

Toegankelijkheid

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit