Andere label(s)

Subtiel gelegen in het dorpje Wéris, tussen Durbuy en Erezée, is « Tièsse di Bwès » een gezellig, elegant restaurant met een geraffineerde keuken. Sylvianne, Daniel en Arthur verwelkomen u van harte aan hun tafels en bieden een creatieve en smaakvolle keuken. Het menu is seizoensgebonden en afhankelijk van het aanbod van lokale producten.
De Luikenaar Daniel Vivegnis werkte, na zijn opleiding aan de hotelschool, in verschillende restaurants. In 2005 kwam hij, min of meer toevallig, in Weris terecht, waar hij een authentiek Ardens huis kocht, dat hij van boven tot onder vernieuwde en omdoopte tot restaurant "Tiesse di Bwès", Waals voor "houten kop". Het restaurant heeft ondertussen een goede reputatie opgebouwd en bevindt zich op de baan van Heyd naar Oppagne, tussen Durbuy en Erezee.
Daniel Vivegnis is een gepassioneerde verzamelaar, ondermeer van oude "faïences Desvres" (19e eeuw) waarmee het restaurant mooi gedecoreerd werd.
Met zijn vrouw Sylvianne Giannotti en de kleine Arthur houden ze het restaurant draaiende. In het weekend is het er gezellig druk. Groepen tot 25 personen kunnen er ook terecht tijdens de week.
De klanten komen uit de streek of praten met het typisch Luiks accent. Ook onze noorderburen komen er graag.
In de keuken werkt Daniel het liefst met streekproducten, het menu wordt maandelijks aangepast volgens het seizoen en zijn inspiratie. Sinds kort worden de gerechten gegrild in het restaurant voor de ogen van de klanten, wat de eetlust uiteraard ten goede komt.
Wij zijn overtuigd: Bij de houten kop van Tiesse di Bwès is ’t lekker eten !

(Tekstbron: Jean-Pierre Monhonval)

Onthaal fr

Capaciteit

Groep max. pers. : 20
Aantal zitplaatsen in zaal 1 : 20
Aantal zitplaatsen terras : 20
Aantal zitplaatsen restaurant : 20
Capaciteit restaurant : 20

voorziening

Terras, Kinderstoel, Parking, Veranda, Eigenaar kookt

Diensten

Kindermenu

Activiteit(en)

Keukenbezoek

opening

Open op zondag

Keuken

Gastronomische keuken, Franse keuken, Belgische keuken, Biologische keuken, Moderne keuken, Wild in het seizoen, Provençaalse keuken

Betaalwijze

Cash