vanaf
5.00

Wallonie Destination QualitéWallonie InsoliteFiets WelkomAttractions & TourismeKortingsbonnenArticle 27Waalse Musea

Welkom Op Keltische grond! Kom dit ongewoon museum ontdekken : uniek in België en gewijd aan de Keltische beschaving.

!!! Opgelet !!! Het museum zal gesloten zijn voor vernieuwingswerken vanaf 02maart 2020 en dit tot de herfstperiode 2021. Jaarlijkse evenementen en pedagogische activiteiten zullen echter wel blijven doorgaan.

De Kelten waren erg aanwezig in de Belgische Ardennen vanaf de 5e eeuw v.Chr. De belangrijkste krijgers werden er na hun dood samen met hun strijdwagens, hun wapenuitrusting en het tuig van hun paarden begraven. De krijgers stonden aan de leiding van de bevolking die voor de rest bestond uit ambachtslieden, landbouwers, veetelers en slaven. De druïden vertegenwoordigden de intellectuele elite. Sieraden, vaatwerk, wapens, versieringen van rijtuigen, dagelijkse gebruiksvoorwerpen… de rijke opgravingen in de Ardennen getuigen van de welvaart, de uitzonderlijke vakkennis en vindingrijkheid van onze Gallische voorgangers. download de folder

Opmerking: bezoeken worden ook aangeboden aan visueel beperkte en blinde mensen, evenals aan studenten in het speciaal onderwijs.Interactieve gratis rondleiding van 45 minuten.Zelfgeleide gratis, vertaling in de vorm van boekje, kinderspeelboek, rondleiding op reservering, animaties op reservering, winkel.

Detail...

Onthaal fr nl en

voorziening

Vestiaire, Wifi, Parking, Souvenirswinkel

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten

Betaalwijze

Factuur
Bancontact
Cash

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Museum van de Kelten

Duur van de activiteit :1Min

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Audiogids FR
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels
Informatiebord in het Duits
Informatiebord in andere talen :NL, DE & EN sous forme de livret

Openingsuren

Van 15 jan tot 01 mrt op di, woe, do en vr van 9u30 tot 17u en op zo van 14u tot 18u

Tarieven 2020

Per persoon : vanaf 5.00€

Prijs per kind : ddd tot 2.00€

Tarieven 2021

Speciaal aanbod

Korting met de Kortingspas 2019-2020

Op vertoon van je kortingspas 2019-2020 geniet je van de volgende kortingen: toegang voor volwassenen aan de prijs van 2,50€ (in plaats van 5€) en toegang voor kinderen aan de prijs van 1€ (in plaats van 2€). Kinderen van 6 tot 12 jaar.

Om te weten hoe je deze kaart kunt gebruiken en kunt genieten van diverse kortingen bij 60 attracties vanaf de maand april 2019, kijk je op de volgende pagina: "Kortingsactie"

Agenda van de plaats

Een activiteit voor het hele gezin - Word een echte Kelt

Tijdens de krokusvakantie kan je het diploma halen van “de echte kleine Kelt”. Verken het museum en leer praten, koken, je te kleden, te tekenen en te knutselen zoals een Kelt.

Als je dit wil beleven breng ons een bezoek. Reserveren hoeft niet en wij zijn doorlopend open van zondag 23 februari tot en met zondag 1 maart 2020.

Van maandag tot vrijdag van 9:30 uur tot 16:30 en op zondag van 14:00 uur tot 17:30 . ’s Zaterdags gesloten.

Duur van de activiteit : ongeveer 1 uur.

Dit is de laatste activiteit die zal doorgaan in de huidige museale omgeving. De volgende activiteiten zullen tijdens de duur van de renovatiewerken van het museum (van maart 2020 tot de herfst van 2021) elders doorgaan.

Tarieven met inbegrip van het bezoek aan het museum : volwassenen : 5€ ; kinderen van 6 tot 12 : 2 €; kinderen onder de zes jaar gratis en gratis op zondag 1 maart.

Openingsuren

Op 23 feb van 14u tot 17u30, van 24 tot 28 feb van 9u30 tot 16u30, en op 01 mrt van 14u tot 17u30.