Het gratis boekje “On the road” door de Lessevallei, is de must have om uw verblijf in onze prachtige streek voor te bereiden!
Dank zij dit 90 pagina’s tellende en rijk geïllustreerde boekje gaat u op ontdekkingstocht langs de ontelbare rijkdommen van de Lessevallei, van Beauraing tot Houyet en Rochefort.
In onze roadbook staan 4 thematische circuits, maar het is ook rijk aan historische informatie en illustraties, barstensvol sappige anekdotes, onze insider tips, weetjes en etymologie, maar natuurlijk ook een gedetailleerde routebeschrijving voor ieder circuit.

Met het allereerste circuit “ landschappen – natuurschoon 360°” vertrekt u vanuit Houyet voor een ontdekkingscircuit in het hart van betoverende natuurlandschappen, adembenemende panorama’s en andere natuurschatten: de naaldrotsen van Chaleux, de onstuimige Lesse, grandioze grotten, en het indrukwekkende anticlinaal… Tijdens deze rit zullen de typische « tiennes » en de unieke Calestienne hun geheimen onthullen!


Het tweede circuit vertrekt vanuit het dorpje Han-sur-Lesse en is een verbluffende reis doorheen de “Waardevolle stenen” waar de streek rijk aan is : karaktervolle dorpjes, kasteelhoeves en koninklijke boerderijen, statige of discrete kastelen, typische of eclectische bouwwerken,…

Maar ook een nogal aparte romaanse toren en zelfs een schandpaal!
Zeker weten, dit circuit zal menigeen omver blazen!


Daarna, vertrekken we vanuit Beauraing, en wie Beauraing zegt, denkt bijna onmiddellijk aan de Mariaverschijningen…en dit geeft u alvast een idee van wat we van het derde circuit kunnen verwachten: “kerken, kapellen, abdijen…”. Gedurende dit 126km lange circuit, ontdekt u beroemde abdijen en imposante kerken, verscholen of zonderlinge kapellen, vroegere burchtkapellen, bidhuisjes in gotische of romaanse stijl, maar ook beelderige natuurlandschappen en het bewogen verleden van onze streek!


Om uw ontdekkingsreis mooi af te ronden is het laatste - maar niet het minste! – circuit een 140km lange tocht langs “Streekgebonden smaken”.

Al likkebaardend ontdekt u een scala aan tongstrelende streekproducten: de producten van Malagne, de Trappist van Rochefort en andere streekbieren (hemels met geitenkaas of Rochefortkaas!), een struisvogelboerderij en een paardenmelkerij, maar ook verrassende smaken uit de boomgaard om al dat lekkers te vergezellen!

Behalve de usual suspects ontdekt u ook: de traditionele chausson cellois, onze plaatselijke folklore, leuke anekdotes, kalkovens, en nog veel, veel meer!
 
Dit mooie en rijk geïllustreerde boekje is gratis verkrijgbaar in het Nederlands, Frans en Engels bij de Toeristische Diensten van Beauraing, Houyet, Han-sur-Lesse en Rochefort. U kunt ons ook een email sturen om de wandelgids gratis thuis toegestuurd te krijgen! We wensen u alvast veel wandel- en leesplezier!

Onze tip: u kunt deze circuits (met gps routes, Points of Interest, foto’s…) ook downloaden via onze gratis app “Explore Val de Lesse”.

Onthaal fr

Aantal routes : 4