Alles weten over de hotels met label in Belgisch Luxemburg

The Originals        

Het label Relais du Silence wordt The Originals, Human Hotels & Resorts.

De filosofie

Hoe meer de wereld globaliseert en standaardiseert, hoe meer we iets authentiek willen ervaren tijdens onze reizen. Of je nu voor een paar uur of een paar dagen halt houdt, voor werk of op vakantie, niets is leuker dan praten met de lokale bevolking en de ziel van een plek voelen.

The Originals, Human Hotels and Resorts willen dat menselijke extra in de kijker zetten. Achter elk hotel, elke stad, elke kamer, is er een professional die u van harte verwelkomt en u met de beste zorgen ontvangt.

Elk van hen heeft gekozen voor dit beroep en een accommodatie opgericht om u een unieke en onvergetelijke ervaring te bezorgen. Of dit nu in een luxe- of budgethotel is maakt niet uit, de nadruk ligt op de kwaliteit en het comfort om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

The Originals is evenzeer een beweging als een merk die u een nieuwe manier voorstelt om van het lokale leven te genieten. Dus beleef het hotel op een meer authentieke en humane manier.

Ontdek de 3 hotels in Belgisch Luxemburg:

Hostellerie du Peiffeschof in Arlon
Hôtel Moulin de Daverdisse in Daverdisse
Hostellerie Sainte-Cécile in Sainte-Cécile

Relais & Châteaux: de kunst van het leven    

De vereniging Relais & Châteaux is ontstaan vanuit een gedeelde passie voor de luxe hotelwereld, de gastronomie en de kunst van leven, gedragen door een hoge graad van raffinement. Door de jaren heen werd het avontuur verrijkt met 520 leden van over de hele wereld. Ze bieden met hun hotels unieke momenten in uitzonderlijke huizen, gerenommeerde gastronomische tafels en een constante service van hoogste kwaliteit

1 hotel in Belgisch Luxemburg: Auberge du Moulin Hideux in Noirefontaine

photo: A. Delhez

In Le Moulin Hideux zijn luxe en duurzame ontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zonder ook maar iets toe te geven op de kwaliteit van het comfort van de cliënteel, probeert ons hotel stap voor stap de ecologische voetafdruk in alle geledingen van de organisatie te verminderen. Voor de verwarming, de tuinaanleg, de decoratie, de keuken enz. gaan we resoluut voor milieuvriendelijke streekproducten. Dat vergt heel wat inspanningen en overleg met lokale ambachtslui en producenten. Maar de permanente inspanning kadert in een boeiend project, met verassende resultaten.

Logis de Belgique     

De Logis de Belgique staan in dezelfde geest als de logis de France: hotels met een menselijk gezicht met traditie en streek.
De belangrijkste karakteristieken zijn: ontvangst, ontdekking, kwaliteitsvolle gerechten, verhouding van kwalteit/prijs/plezier.

Ontvangst

In elk onafhankelijk Logis hotel heerst een huiselijke sfeer waarin u altijd als gast, bijna als vriend, zult worden ontvangen. Of u nu met uw gezin komt, of samen, met vrienden of op zakenreis, steeds zullen de hotelhouders erop letten dat u tijdens uw bezoek geheel tevreden bent.

Ontdekking

Wilt u de omgeving verkennen? Aarzel niet om advies uw aan hotelhouder te vragen. Hij deelt graag zijn kennis van de streek met u, hij weet waar de mooiste bezienswaardigheden zijn en kan u leuke, onvergetelijke activiteiten adviseren. 

Authenticiteit

Elke hoteleigenaar is een ambassadeur van zijn streek, van zijn land, en biedt zijn gasten het beste van zijn natuurlijke, culturele en gastronomische omgeving. Tradities worden in ere gehouden of komen opnieuw tot leven om een authentiek comfort te bieden, met in veel gevallen een modern jasje.

Kwailteitsvolle gerechten

De Logis-restaurants staan bekend om hun uitstekende restaurants. De Logis-restauranthouders bereiden regionale gerechten  en doen daarbij vaak een beroep op plaatselijke producten. Zij kiezen streekwijnen en dranken uit die kenners kunnen waarderen. De zakenmenu's, de kindermenu's en het ontbijt zijn ook regionaal getint. Om u bij uw keuze te helpen zijn onze restaurants ingedeeld in 1 t/m 3 "stoofpotten" en een vierde categorie, "Table distinguée".

Kwaliteit/plezier/prijs

De Logis hotels danken hun populariteit door altijd te streven naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, in combinatie met de factor plezier, de hoog in het vaandel staat.

Ontdek de 11 hotels in Belgisch Luxemburg:

Auberge le Relais in Corbion
Hôtel des Ardennes in Corbion
Hôtel Beau Séjour in Frahan
Hôtel de l'Ermitage in Houffalize
Hôtel les Tilleuls in Jupille
Hostellerie la Claire Fontaine in La Roche-en-Ardenne
Hôtel du Midi in La Roche-en-Ardenne
Hôtel le Cor de Chasse in Saint-Hubert
Hostellerie Château de Latour in Virton
Hôtel Aux Comte de Chiny in Chiny