Paardensport federaties, organisaties, evenementen,...

De federaties

La Ligue Equestre Wallonie Bruxelles - LEWB

De liga voor paardensport in Wallonië en Brussel levert ruiterbrevetten, die erkend zijn door de FITE (Fédération Internationale du Tourisme Equestre) : aspirant-randonneur, randonneur, aspirant-begeleider, begeleider, gids, meester-randonneur.  Maar ook: jumping, dressuur, ponygames, Amerikaanse rijkunst, endurance, TREC, mennen,  ...

www.lewb.be

La Fédération francophone d'équitation - FFE

De FFE brengt alle paardenliefhebbers samen: ruiters en menners, amateurs en professionals in een filosofie van respect, passie en gedeeld plezier. De commissies coördineren de activiteiten van de FFE op federaal niveau en delegeren indien mogelijk aan lokale antennes zoals  ARTELux voor de provincie Luxemburg.

www.ffe.be  

        

Verenigingen

L'Association Wallonne de Tourisme Équestre - AWTE

De Waalse Vereniging voor Ruitertoerisme verenigt logies voor paardenliefhebbers (gîtes équestres) en verbindt ze met elkaar door ruiterroutes en varianten voor paardenspannen.

Van de Gaume tot de Route Napoléon, ontdek twaalf ruiterroutes in de Ardennen en Wallonië.
Er zijn meer dan 50 gites aangesloten bij de vereniging  AWTE.

            AWTE : www.awte.be

Le Comité Européen des Chevaux de Travail - CECT

Het Europees Comité voor trekpaarden (CECT vzw) ijvert voor het behoud, de promotie en de herwaardering van het beroep van boomslepers met trekpaarden.  Het is een team van professionals dat tot uw dienst staat voor diverse bosbouw-, landbouw- en stadswerken.

             CECT : www.cect.be

Niet te missen evenementen

Wallonie Equestre Event

De belangrijkste hippische beurs van België is een compleet evenement dat je uitnodigt om de hippische wereld in zijn geheel te ontdekken. De beurs brengt een groot aantal hippische disciplines samen en biedt een ruime keuze aan producten en diensten voor zowel amateurs als professionals.

                 Wallonie Equestre Event : www.wallonie-equestre-event.be

De Beurs van Libramont

De Beurs van Libramont is een niet te missen evenement in de paardenwereld, gekend in België en zelfs in Europa. Op het programma: spitstechnologie, paardentrekwedstrijd, jumping, Ardense trekpaard, paardenwedstrijd, streekproducten, enz.

             Foire de Libramont : www.foiredelibramont.be