Brochures

Presentatie van onze brochures

Om u te helpen bij het plannen van uw bezoek aan Belgisch Luxemburg in de Ardennen België biedt de Toeristische Federatie u een reeks brochures aan die u online kunt bekijken of bestellen, online via het bestelformulier van brochures, per mail naar info@ftlb.be of nog per telefoon op +32(0)84/411 011).

Vind hier de beste ideeën en tips voor uitstapjes, overnachtig, musea,  activiteiten bij elk weer, lekkere streekproducten, of nog wandel- of fietsroutes, sportieve activiteiten zoals outdoor adventure, vissen of paardrijden. Voor elk wat wils!


Réserver en ligne


Welkom in de Ardennen 2020

De brochure met up-to-date informatie is handig om een verblijf of bezoek in Belgisch Luxemburg goed voor te bereiden. Om aan al uw verwachtingen te voldoen en uw zoekwerk te vergemakkelijken, kreeg de brochure een nieuw design en komen er 9 toeristische streken aan bod. Een praktisch hulpmiddel voor ieders plezier en naar ieders budget

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen 


Réserver en ligne

Campings kaart

EDITIE 2020 : 60 campings worden beschreven in onze verschillende valleien : de Ourthe, de Aisne en de Salm, de Lesse en de Lomme, de Attert en de Sûre, de Semois, de Vierre en de Vire.

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen 

Réserver en ligne


Toeristische kaart van Belgisch Luxemburg

Update van de toeristische kaart. Behalve alle toerismekantoren van Belgisch Luxemburg, vindt u er oa. ook verschillende site en attracties, panoramapunten en uitzonderlijke natuursites, musea, kastelen, herdenkingstoerisme en militair patrimonium, brouwerijen, skistations, kayak opstapplaatsen of nog de Mooiste Dorpen uit Wallonie ©.

Op de verso, vindt u de kaart van de  Ardennen (Frankrijk-België-Luxemburg) en zijn "must see" (attracties, musea, herdenkingssites, burchten, panoramapunten..). Maar ook het groene wegennet RAVeL alsook verschillende thematische routes  (Rimbaud-Verlaine, Abbayes, Fortifications, Bières et saveurs, Légendes).

Bijwerking van de traditionele toeristische kaart.

Gratis downloaden
Bestellen

Réserver en ligne

Go Biking 2020

De praktische handleiding van alle bikers - vind je meer dan 920 MTB-evenementen (tochten, afdalingen, rallyes, XC, brevetten,...) die in België georganiseerd worden tussen 1ste april 2020 en 31 maart 2021. Elk evenement wordt in Go Biking 2020 gepresenteerd met de voornaamste inlichtingen voor deelname: datum, plaats, postcode en provincie, afstanden en staturen, benaming van het evenement en gegevens van de organisator (telefoonnummer, email-adres en website).

Opgelet ! Tengevolge van de COVID-19, zijn tal van fietsevenementen geannuleerd of  verplaatst naar een latere datum. Het is aangewezen om de organisatie te contacteren om u ervan te verzekeren dat deze nog doorgaan.

Deze nieuwe brochure zal spoedig beschikbaar zijn in de verschillende toerismekantoren van Belgisch Luxemburg.

Online Bekijken
Bestellen     Deelname in de verzendkosten (geldende posttarieven)

Réserver en ligne

Go Cycling 2020

In deze zeventiende uitgave vindt u meer dan 1.700 weg etstochten die in België georganiseerd worden. De 50.000 exemplaren van deze agenda worden u gratis dankzij onze partners aangeboden. Elke tocht wordt in Go Cycling voorgesteld met haar belankrijgste info : dag, datum, plaats, postcode, provincie, naam van de tocht, afstanden, vroegste startuur onafgezien de afstand en telefoon van de verantwoordelijke.

Opgelet ! Tengevolge van de COVID-19, zijn tal van fietsevenementen geannuleerd of  verplaatst naar een latere datum. Het is aangewezen om de organisatie te contacteren om u ervan te verzekeren dat deze nog doorgaan.

Deze nieuwe brochure zal spoedig beschikbaar zijn in de verschillende toerismekantoren van Belgisch Luxemburg.

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen         Deelname in de verzendkosten (geldende posttarieven)

Réserver en ligne

De Ardennen in de middeleeuwen 2018

De Franse, Belgische en Luxemburgse Ardennen hebben ervoor gekozen hun gemeenschappelijke waarden te promoten: verzet, loyaliteit en gehechtheid aan het sacrale en het mysterieuze. Deze waarden, die de basis zijn van de Ardense identiteit, stammen uit hun middeleeuwse verleden.

Naast een kalender met middeleeuwse ambachtsmarkten, steekspeltoernooien en roofvogelspektakels, vindt u in deze brochure ook de meest interessante middeleeuwse sites en musea. Van Sedan tot Bouillon, Franchimont, Vianden, Fernelmont en Reinhardstein… laten wij u terugkeren naar de tijd van ridders die versterkte burchten bouwden om hun landgoed te beschermen, van monniken en boeren die de bossen ontgonnen en bouwden aan een beschaving die onze huidige samenleving sterk heeft getekend.

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen