BROCHURES

Presentatie van onze brochures

Om u te helpen bij het plannen van uw bezoek aan Belgisch Luxemburg in de Ardennen België biedt de Toeristische Federatie u een reeks brochures aan die u online kunt bekijken of bestellen, online via het bestelformulier van brochures, per mail naar info@ftlb.be of nog per telefoon op +32(0)84/411 011).

Vind hier de beste ideeën en tips voor uitstapjes, overnachtig, musea,  activiteiten bij elk weer, lekkere streekproducten, of nog wandel- of fietsroutes, sportieve activiteiten zoals outdoor adventure, vissen of paardrijden. Voor elk wat wils!


Réserver en ligne


Welkom in de Ardennen

De brochure met up-to-date informatie is handig om een verblijf of bezoek in Belgisch Luxemburg goed voor te bereiden. Om aan al uw verwachtingen te voldoen en uw zoekwerk te vergemakkelijken, kreeg de brochure een nieuw design en komen er 9 toeristische streken aan bod. Een praktisch hulpmiddel voor ieders plezier en naar ieders budget

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen 

Réserver en ligne

Welcome In The Ardennes   (Engelse brochure)

Belgian Luxembourg is a land of rejuvenation and wonder located in the heart of the Ardennes. Its breathtaking green landscapes, picturesque villages and historic heritage make it a family destination par excellence.

Whether you’re sporty, a foodie, a fan of historical sites or just looking to relax in the great outdoors, everyone will find something suitable here and leave with their heart’s desire and heads full of unforgettable memories.

Online bekijken / Online consultation
Gratis downloaden / Free Download
Bestellen / Order 


Réserver en ligne

Kaart Campings

EDITIE 2020 : 60 campings worden beschreven in onze verschillende valleien : de Ourthe, de Aisne en de Salm, de Lesse en de Lomme, de Attert en de Sûre, de Semois, de Vierre en de Vire.

Online bekijken
Gratis downloaden 
Bestellen 

Réserver en ligne


Toeristische kaart van Belgisch Luxemburg

Update van de toeristische kaart. Behalve alle toerismekantoren van Belgisch Luxemburg, vindt u er oa. ook verschillende site en attracties, panoramapunten en uitzonderlijke natuursites, musea, kastelen, herdenkingstoerisme en militair patrimonium, brouwerijen, skistations, kayak opstapplaatsen of nog de Mooiste Dorpen uit Wallonie ©.

Op de verso, vindt u de kaart van de  Ardennen (Frankrijk-België-Luxemburg) en zijn "must see" (attracties, musea, herdenkingssites, burchten, panoramapunten..). Maar ook het groene wegennet RAVeL alsook verschillende thematische routes  (Rimbaud-Verlaine, Abbayes, Fortifications, Bières et saveurs, Légendes).

Bijwerking van de traditionele toeristische kaart.

Gratis downloaden
Bestellen

Réserver en ligne

Inspiratieboekje Ardennen

De Ardennen: 1 gebied, 3 landen. Een stukje in Frankrijk, in België en in Luxemburg, de Ardennen liggen in maar liefst 3 landen… Magische bossen, prachtige landschappen, swingende valleien, oude forten, mooie steden en pittoreske dorpjes… De Ardennen zijn tevens de dichtstbijzijnde “bergen” voor Utrecht, Amsterdam, Gent, Antwerpen en Brussel! Onze Ardense identiteit is een levenswijze. We delen dezelfde waarden zoals dapperheid, weerstand, welbehagen en creativiteit en we zijn zeer gehecht aan onze afkomst. We houden van een babbeltje, van gezelligheid… Wij heten je dan ook van harte welkom in de Ardennen.

Online bekijken
Bestellen

Réserver en ligne

Kaart van de Grotere Regio

SAARLAND - LORRAINE - LUXEMBOURG - RHEINLAND-PFALZ - WALLONIE - OSTBELGIEN

4 landen, 6 aangrenzende regio's - een schat aan ervaringen voor de deur! Ontdek de natuurlijke schatten van de Grotere Regio, geniet van de culinaire diversiteit en ontdeck het rijke culturele erfgoed.

2 versies :

Meer info op de website van de Grotere Regio

Réserver en ligne

De Ardennen in de middeleeuwen 2018

(papieren versie is uitgeput. Je kan de brochure hier downloaden)

De Franse, Belgische en Luxemburgse Ardennen hebben ervoor gekozen hun gemeenschappelijke waarden te promoten: verzet, loyaliteit en gehechtheid aan het sacrale en het mysterieuze. Deze waarden, die de basis zijn van de Ardense identiteit, stammen uit hun middeleeuwse verleden.

Naast een kalender met middeleeuwse ambachtsmarkten, steekspeltoernooien en roofvogelspektakels, vindt u in deze brochure ook de meest interessante middeleeuwse sites en musea. Van Sedan tot Bouillon, Franchimont, Vianden, Fernelmont en Reinhardstein… laten wij u terugkeren naar de tijd van ridders die versterkte burchten bouwden om hun landgoed te beschermen, van monniken en boeren die de bossen ontgonnen en bouwden aan een beschaving die onze huidige samenleving sterk heeft getekend.

Online bekijken
Gratis downloaden