Het stuwmeer van de Ourthe is een hydrolische stuw, gelegen tussen de gemeentes La roche-en-Ardenne en Houffalize. Het project voor de bouw van een stuw dateert uit 1872 maar blijft zonder vervolg. Pas in 1953 start de constructie van dit huidige bouwwerk. De werken zijn klaar in 1958 en wordt vervolledigd in 1985 met een naastgelegen bijgebouw voor de besturing. De dam is 116 meter lang en 16 meter hoog.
Het meer is een wijd wateroppervlak van 47 ha., toegankelijk voor vissers, zwemmers, kajak en kano.

De stuwdam is 's nachts op een subtiele manier verlicht, 116 m. lang en 16 m. hoog. Het meer bevat 3 miljoen m3 water, gevoed door de westelijke en de oostelijke Ourthe (zuiveringsstation; hydro-elektrische centrale; waterval wordt 's nachts bij hoog water op uitzonderlijke wijze verlicht; audio-visuele zaal) - toegang gratis.
De dam is gebouwd om de hele regio van drinkwater te voorzien.

Ruime parkeermogelijkheden en tevens een gratis parking voor mobilhomes.

Een wandelpad leidt naar het meer van Nisramont (op aanvraag met de auto toegankelijk): uitgestrekt watervlak van 47 ha (vissen, zwemmen, kajak en kanoën)

- Uitzonderlijke wandeling van 14 km rond het meer.
Let op! Middelmatige tot hoge moeilijkheidsgraad. Tel 4-6 uur en vergeet geen drinkwater en een goede kaart! Zelfs als is het pad uitzonderlijk goed aangeduid, weet men het maar nooit!!!
- Kajak op het meer, het hele jaar door (kajakverhuur via de taverne).

voorziening

Parking

Beperkingen

Barbecue verboden

Agenda van de plaats

Trail du Barrage

Trail du Barrage te Nisramont (10km - 15km - 22km - 30km).
Deze trail maakt deel uit van de Runners' Lab Trailrunseries.

De Trail du Barrage in Nisramont (La Roche-en-Ardenne) gaat in 2021 door op zondag 30 mei met NIEUWE parcoursen en nieuwe afstanden. De Trail du Barrage is één van de mooiste van België met een parcours dat voor meer dan 90% over single tracks loopt en waarbij het aantal meters asfalt beperkt is tot 100m. De ongerepte natuur van het “Parc Naturel des Deux Ourthes” is het decors van al dit moois. DE MOOISTE trail in ons aanbod!

Info en reserveratie: https://sportevents.be/fr-trail-du-barrage?count=1

Openingsuren

Op 30 mei

Agenda van de plaats

Trinatura Grand Raid

TriNatura - Grand Raid in Nisramont (La Roche-en-Ardenne) (XL - Long - Short). Dit evenement maakt deel uit van de TriNatura Series

De TriNatura - Grand Raid Nisramont editie 2021 gaat door op zondag 25 juli ipv 28 maart 2021. Deze adventure race voor duo's in La Roche is intussen uitgegroeid tot een klassieker: in 2021 is het de 10de editie! En speciaal daarvoor zal er naast de gewone Grand Raid ook een Grand Raid XL voorzien worden, gespreid over zaterdag en zondag.

De deelnemers aan de Grand Raid XL leggen zaterdagochtend een team trail af van 13km. Na de middag doen zij een MTB proef van 25km. Op zondag doen zij de Grand Raid. Er zal een combi klassement worden opgemaakt.

Op zondag is het de Grand Raid. Wave 1 is voor de deelnemers aan de XL en wave 2 is voor de "gewone' Grand Raid. Voor het klassement wordt wave 1 en 2 samen genomen. Wave 3 is voor de Grand Raid short. Gestart wordt er met 4km kayak op het stuwmeer van Nisramont. Daarna volgt een pittig Ardens MTB-parcours van 22km richting het epicentrum van het event: Bérismenil. De trailrun van 8km die daarop volgt leidt de deelnemers over de prachtige rotsformatie van Le Cheslé. Hierna volgt nog een MTB-proef van 9km, iets minder technisch maar met de nodige hoogtemeters. Afsluiten doen we met een Run-Bike van 4km. Er is ook een kortere afstand in dezelfde mooie omgeving maar met wat minder hoogtemeters: 2km kajak, 19km MTB, 6km trailrun en 4km runbike.

Daag je maatje uit en schrijf je in voor een dag of weekend vol offroad avontuur.

Info en bookingen: https://sportevents.be/fr-grand-raid?count=1

Openingsuren

Op 25 jul