Picknick & Barbecue 

!!! WAARSCHUWING DROOGTE  !!! (update 10/08/2022)

In navolging van de aanhoudende droogte van de afgelopen periode, zijn de barbecues  in beboste zones ten strengste verboden! De barbecues op de hiervoor voorziene plaatsen zijn (voorlopig) nog niet verboden. Er wordt wel aangedrongen om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om de barbecue in alle veiligheid aan te steken. Raadpleeg het politieregelement door HIER te klikken

Vakantiegevoel ten top... Bijna 300 speciale plekjes voor heerlijke momenten

Frisse lucht maakt hongerig! In Belgisch Luxemburg in het hart van de Ardennen België zijn er heel wat picknick- en/of  barbecuezones, op de mooiste locaties met adembenemende zichten of verscholen in de natuur.

Soms overdekt en vaak uitgerust met een barbecue. Het zijn plekjes in de natuur waar je  enkele fijne momenten kunt beleven in gezelligheid en in alle eenvoud. Een zakje houtskool, wat vlees en groenten, een of andere goede fles…, en je bent vertrokken! Een groot aantal van deze zones liggen vlakbij toeristische trekpleisters, op een hoogvlakte aan de rand van het bos, of in een vallei aan de oevers van het water. Je hoeft enkel de lucht in de gaten te houden, of het weerbericht te checken!

Picknick & barbecue

...

Barbecue plaats

Vaux-sur-Sûre

Detail

Picknick plaats

Bourseigne-Neuve

Detail

Picknick plaats

Louette-Saint-Pierre

Detail

Picknickplaats

Han-sur-Lesse

Detail

Picknickplaats

Habay-la-Neuve

Detail

Picknicktafel

Petite-Hoursinne

Detail

Picknicktafel

Laidprangeleux

Detail

Picknicktafel

Rendeux-Haut

Detail