Dit museum brengt verschillende scènes uit het landelijke leven van vroeger in beeld: het boerenleven, de tabak van de Semois, de leisteenwerkers, het bos... Het beschikt over een mooie collectie oude landbouwwerktuigen. Audiogids: FR / NL. Duur: 1.20u.
In 1982 organiseerde de familie Boreux een oogstfeest in Rochehaut. Dat feest won met de jaren aan belang en beetje bij beetje werd er een interessante collectie oude landbouwmachines bijeen verzameld. Het oogstfeest stierf uit maar Jean Boreux en zijn zonen hadden het verzamelvirus te pakken en bleven verder oud landbouwmateriaal verzamelen en restaureren. In 2001 besloot Michel om een bijgebouw van de familieboerderij om te bouwen tot het huidige agri-museum. Er werden landbouwmachines ondergebracht van 1800 tot 1950. In het museum ontdekt men hoe het boerenleven in de Semoisvallei verliep van 1800 tot op heden, met daarbij inbegrepen het bewerken van de tabak.

Onthaal fr nl

voorziening

Speeltuin, Parking, Restaurant, Cafetaria

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Landbouwmuseum

Boerenkleding aangeboden aan de bezoekers bij de ingang (niet verplicht)

Duur van de activiteit :75Min

Diensten

Vrij bezoek
Audiogids FR
Audiogids NL

Openingsuren

Tarieven 2021

Combi-tickets zijn mogelijk: bezoek aan het Landbouwmuseum en het dierenpark : van 11 tot 20 €

Service

Covid 19 - Gezondheidsprotocol Agrimuseum

Reserveren op 0614//46 10 00

- Reservatie per mail
- Reservatie per telefoon
- hydroalcoholische handgel
- Mondmasker verplicht
- Parcours van het bezoek
- Beperkt aantal personen

Bezoek aan het Landbouwmuseum en het dierenpark per treintje

In het charmante dorp Rochehaut kunt u een duik nemen in het verleden en op ontdekking gaan naar oude ambachten in het Agri-museum. Geniet daarna van de dieren in het dierenpark. ...

Meer weten