vanaf
5.00

Andere label(s)Wallonie InsoliteWaalse MuseaArticle 27

Het Gaumse museum belicht de culturele identiteit van het gebied tussen Chiers en Semois. De diverse menselijke, natuurlijke, industriële en artistieke activiteiten van vroeger en nu staan in de kijker.

Het Gaumse museum is gevestigd in de overblijfselen van een oud klooster uit de late 17e eeuw, aangevuld met een moderne vleugel. De vele aanwezige voorwerpen getuigen van de geschiedenis en de archeologie, de etnografie, verhalen en legendes, de Schone Kunsten, de kunst van het volk en de industrie, de gewoontes en geloven van de Gaume. Van de prehistorie tot de Gallo-Romeinse tijd, van het Merovingische tijdperk tot de hoge Middeleeuwen, van de Verlichting tot nu... de verzamelingen van het Gaumse museum bieden de bezoekers een aantal opmerkelijke werken. Onder hen is er de beroemde gebeeldhouwde steen "la moissonneuse des Trévires" en een bronzen Cupidobeeldje, de schilderijen van de gebroeders Abraham van Orval, de aquarellen van Albert Watrin en van Nestor Outer, intimistische interieurs van Félicien Jacques, de prachtige landschappen van Camille Barthélémy, van Marie Howet of Albert Raty. De industriële kunst biedt de voorstelling van meer dan 200 haardplaten, heugels, haardijzers en kachels afkomstig van de Gaumse smelterijen, evenals één van de mooiste Belgische verzamelingen Bochfaïence, afkomstig van de Koninklijke fabriek Boch te Septfontaines-lez-Luxembourg in de 18e en 19e eeuw. De hedendaagse kunst wordt hier vertegenwoordigd door talrijke Gaumse artiesten zoals Gérard Gribaumont, Marguerite Brouhon, Blandy Mathieu...

Onthaal fr nl

voorziening

Vestiaire, Busparking, Souvenirswinkel, Parking, Sanitaire voorzieningen

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Toegankelijk voor wandelwagens

Betaalwijze

Bancontact
MasterCard

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Gaumse museum

Duur van de activiteit :90Min

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Informatiebord in het Frans

Openingsuren

Open van 01 mrt tot 30 nov op ma, woe, do, vr, za en zo van 9u30 tot 12u en van 14u tot 18u Gesloten op 25 dec en op 01 jan.

Tarieven 2020

Per persoon : Van 5.00 tot 7.00€

Prijs per kind : ddd tot 5.00€

Het toegangsticket geeft op dezelfde dag recht op entree in de andere gebouwen van het Gaumese Museum.

Tarieven 2021

Familiepas : 5€/pp (vanaf 2volwassenen + 2 kinderen +12 jaar)
GRATIS elke eerste zondag van de maand

Insolite