Libramont is het centrum van de land- en bosbouwwereld het laatste weekend van juli, ter gelegenheid van de internationale foor die door meer dan 160.000 bezoekers bezocht wordt.
De meest uitgestrekte gemeente van de provincie nodigt u uit haar 28 typisch Ardense dorpen en gehuchten te ontdekken. Het centrum is modern, bevat talrijke handelszaken en is omringd door weilanden en vooral bossen waar u mooie wandelingen kan maken. Vijf rivieren ontspringen hier : de Sûre, de Vierre, de Lesse, de Lomme en de westelijke Ourthe.
Ontdek de magie van de landelijke wereld en die van het stadsleven die hier samen leven, evenals de hedendaagse architectuur van de kerk van Libramont met aparte klokkentoren, de "halle aux foires", de "Walexpo" en de ouderwetse architectuur van het museum van de Kelten, de gothische kerk van Saint-Pierre en romaanse, geklasseerde toren, meerdere kapellen, legendes en bedevaarten.
Meerdere ontspanningsmogelijkheden : watervlak, speelplein, petanque, bowling, rondtochten in koetsen. Verscheidene evenementen zoals de "marche des flocons" en de Keltische feesten « Samonios » en « Carnyx », rommelmarkten, YES festival, Libr'Art, Kerstmarkt,…