Sereniteit aan de oever van de Semois
Met zijn oude leistenen huizen met leien daken en talrijke tabaksschuren hier en daar verspreid, heeft Poupehan zijn vredig, origineel en authentiek karakter bewaard. Ideaal voor een rustig verblijf aan de oever van de Semois.
De huizen van Poupehan hebben hun authentieke karakter bewaard met hun daken van leisteen. De talrijke tabaksschuren die nog her en der verspreid staan op de velden of aanleunen aan de huizen en de wasplaats in het midden van het dorp, herinneren aan de tijd dat de tabaksoogst en het wassen van het wasgoed alle werkkrachten van het dorp opeiste.

De bewoners van Poupehan mogen terecht fier zijn op hun natuurlijk erfgoed: de ongerepte oevers van de Semois, de talrijke uitzichtpunten : "Croisettes", "Goutelles", "Roche Gilquin", "rocher du Midi", "rocher aux Eperviers", de geklasseerde site van Merleuxhan, ...

Op de "Chaire à prêcher" (preekstoel) heeft men een prachtig uitzicht over Poupehan en de Semois. Volgens de legende zou Pieter de Kluizenaar vanop deze plek de bevolking hebben opgeroepen om Godfried van Bouillon te vergezellen op zijn eerste kruistocht.