Wallonie Destination QualitéArticle 27Ardenne AttractionsWallonie InsoliteAttractions & TourismeFiets Welkom

!!!! Opgelet : Het Euro Space Center is gesloten om nieuwe avonturen voor te bereiden. De heropening is voorzien in september 2020!!!
Uniek in Europa, een ontdekkingscentrum over de ruimte en de ruimtevaart. Duik in de wondere wereld van de astronauten en herbeleef de belangrijkste momenten van de verovering van de ruimte! Aan het einde van het bezoek, op naar de Maan: 5D bioscoop, tentoonstelling, planetarium en Moonwalk XP/ Marswalk XP.

Beleef de belangrijkste momenten van de verovering van de ruimte opnieuw! Ontdek voorwerpen uit ons dagelijks leven die werden uitgevonden dankzij de ruimtetechnologie. Ons spektakelparcours dompelt je onder in een boeiend universum. Aan de hand van een audiogids ontdek je onze verschillende thematische zalen. Aan het einde van je bezoek neem je plaats in onze dynamische 5D-cinema voor een nooit eerder meegemaakte visuele en zintuiglijke ervaring!
Buiten kun je ook ronddwalen in ons zonnestelsel op schaal of onze ruimtewandeling volgen. Tot slot kun je genieten van een bezoek aan ons planetarium of op de maan wandelen dankzij een masker dat de virtuele werkelijkheid nabootst.

Onthaal fr nl en de

voorziening

Restaurant, Busparking, Parking, Souvenirswinkel

Toegankelijkheid

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten

Betaalwijze

Factuur
Bancontact

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Euro Space Center

Naast de basisactiviteiten die het Euro Space Center binnen (Space Odyssey) en buiten aanbiedt, kunt u als toelage profiteren van:

- de Moonwalk (max. 100kg) toegang tot de maanwandelingssimulator, daar wegen we tot 6 maal minder dan op de aarde, een fantastische ervaring.

- het Planetarium: een sessie die u kennis laat maken met de ruimte.

Duur van het bezoek : 6u.

Diensten

Vrij bezoek
Audiogids FR
Audiogids NL
Audiogids EN
Audiogids DE

Openingsuren

Activiteit voor individuele personen

Ruimtewandeling van +/- 6 km in het Euro Space Center

Deze landelijke wandeling in één van de mooiste hoekjes met loofbomen van onze streek, is origineel door haar thema: de ruimte. De lus van 6,2 km begint bij de parking van het Euro Space Center...

Een lokale kunstenaar, Philippe Noiret, specialist in beeldhouwwerken met de kettingzaag, heeft zeven houtsculpturen gerealiseerd. Elke boom werd gekozen door de afdeling natuur en bossen in akkoord met de gemeente Libin.
De sculpturen staan langs de wandeling. Elke sculptuur stelt een mythologisch personage voor, Grieks of Romeins, gelinkt aan de astronomie en de verovering van de ruimte. Aan de voet van elke sculptuur staat een bord met de legende waarop ze betrekking heeft.

Het traject van de wandeling werd uitgewerkt in samenwerking met het Maison du tourisme van de Haute Lesse.
Ten slotte is er een quiz met zeven vragen in twee moeilijkheidsgraden : junior of senior. De bezoeker zoekt de antwoorden in een rooster met verborgen woorden. De niet gebruikte letters vormen een woord dat één van de vragen beantwoordt. Dit antwoordrooster bevindt zich in de bezoekersgids met een plan van de site. Na een jaarlijkse loting kunt u stages en ruimteklassen van één dag winnen.

De wandeling vertrekt bij de ingang van de parking van het Euro Space Center en vormt een lus van 6,2 km.

Totale afstand :6,2km - Te voet